Noua lege funerară aduce modificări majore! Află care sunt noile norme ale serviciilor funerare şi înmormântării!

 

Se schimba dispozitiile legale privind serviciile funerare. Astfel, incepand cu data de 23 noiembrie 2016 va intra in vigoare Hotararea Guvernului nr. 741/2016.

Noua lege funerară schimbă totul! Morții pot fi îngropați fără preot și priveghiul nu mai este permis acasă!

 

 

    Guvernul a aprobat, miercuri, Normele tehnice şi sanitare ale serviciilor funerare, înhumării, transportului şi deshumării cadavrelor umane, cimitirelor, crematoriilor umane, precum şi a criteriilor profesionale pe care trebuie să le îndeplinească prestatorii de servicii funerare, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art.40 din Legea 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare, şi al Cap. IV Controlul în sănătate publică din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată.

    Normele definesc „condiţiile decente” de desfăşurare a serviciilor funerare, privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare, în sensul prezentelor norme, se înţeleg condiţiile de suprafaţă şi dotări ale spaţiilor, precum şi sintagma „servicii funerare”, prin care se înţelege toate serviciile ce pot fi aduse unui defunct şi familiei acestuia după momentul decesului.

      De asemenea, prin „îngrijiri mortuare” se înţelege toate operaţiunile care se fac asupra copului defunctului sub forma manoperelor de îmbălsămare, tanatopraxie, igienizarea corpului decedatului, îmbrăcare, cosmetizare, manipulare.

„Orice acţiune asupra corpului unei persoane decedate se realizează manifestând deplin respect pentru demnitatea umană. Se interzice fotografierea corpului defunctului, fără acordul aparţinătorilor. Prin excepţie este permisã fotografierea în cadrul procedurilor judiciare, conform normelor legale”, se prevede în document.

 

228 Comentarii
 1. Cristian Mihăescu 3 luni în urmă

  De acum încolo,se va muri numai la comandă şi nimeni nu va mai putea merge „dincolo” fără viză. PROTESTEZ !

 2. Maria David 3 luni în urmă

  Foarte bine . Mersi !

 3. Nonia Patachia 3 luni în urmă

  Si eu protestez.Lasati-ne sa ne ducem mortul la groapa conform tradiilor romanesti nu conform firmelor funerare ca nu avem bani.Iar acea bratara nu-i inteleg rostul.

 4. Lili V Popa 3 luni în urmă

  Foarte frumos ne luati si dreptul sa ne îngropat morții asa cum trebuie rusine sperăm ca Dumnezeu sa ne ajute sa putem sa ne îngropam morții asa cum trebuie cu pre uri si cu tot ce trebuie asta înseamnă îmbogățire celor cu firme funebre si distrugerea celor care o duc rău de ce sa nu putem sai tinem acasa asa cum vrem toți cei cu credinta asa cum vrem toți ultimul drum care îl facem în aceasta lume sa plec din casa mea unde muncim pentru asta

 5. Marcel Alexandru 3 luni în urmă

  NA-AM CITIT….DAR CRED CA ESTE CEVA HOROR….ASTIA-S CRETINI……….MURIM CONFORM LEGII??????………

 6. Lili V Popa 3 luni în urmă

  Am muncit o viata sa plec din cada mea si copiii sa poată sa ne facă asa cum spunem noi părinții nostri după datină si obiceiurilor noastr

 7. Dorin Varvaroi 3 luni în urmă

  Cretini e putin spus . De exemplu , si zice si la biblie , mortii trebuie ingropati dupa 3 zile . Au fost multe cazuri cand au inviat dupa cele 36 de ore .

 8. Gelu Lutai 3 luni în urmă

  Ar trebui infiintata si o politie funerara !

 9. Viorel Buia 3 luni în urmă

  Neaplicabila!

 10. Miclea Romeo 3 luni în urmă

  Noua lege nu specifică dacă dupa ce mori mai esti obligat sa votezi sau dacă nu poţi murii fara să votezi?

 11. Shiki Tenshi 3 luni în urmă

  si la tara priveghiul e in caruta sau unde ? 😛

 12. Cumbria Onete 3 luni în urmă

  Cred ca este momentul ca si in Romania sa se modernizeze lucrurile si in acest domeniu.

 13. Adriana Cionca 3 luni în urmă

  ASA CUM SE SPUNE ;;;; TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA ;;;

 14. Costinel Olaru 3 luni în urmă

  La saracia din Romania nu trebuie sa mai mori ca e belea mare cu tarifele la serviciile funerare,face guvrnul si parlamentulul iadului numit Romania afaceri.Pentru ei este o afacere din care castiga bani,decesul unui Roman.Jos mafia din Romania.

 15. Ecaterina Teodor Uzuru 3 luni în urmă

  Cum sa ingropi, persoana decedata dupa numai 36 de ore?
  Asa ceva este o prostie !
  Si apoi cum sa poarte fiecare ,persoana decedata BRATARA,de ce nu o inseamna cu fierul rosu sa-i puna un nr ,o serie .
  Parca am fi animale !

 16. Ioana Turcu 3 luni în urmă

  rau daca traiesti si mai rau dupa ce mori

 17. Eliza Popescu 3 luni în urmă

  Vom avea voie să ne plângem morţii ?

 18. Mariana Raneti 3 luni în urmă

  oribil!!! … si mai sunt persoane care afirma ca „este momentul ca si in Romania sa se modernizeze lucrurile si in acest domeniu.” Adica sa ne modernizam…. moartea si inhumarea…..

 19. Elena Dumbraveanu 3 luni în urmă

  Sunt dusi cu capul-cei saraci abia isi duck mortul la groapa

 20. Petea Popescu 3 luni în urmă

  Este un amestec grosolan al statului in probleme de cult,cat si in traditia,obiceiurile populare milenare.Sa nu ai dreptul sa faci priveghiul in casa in care a trait ,nici sa ti mortul mai mult de 36 ore,care inseamna de fapt a doua zi sa fie ingropat si la o adancime de 3 metri. O familie saraca de unde sa plateasca o amenda de pana la 100 milioane lei vechi?

 21. Dionisie Bruma 3 luni în urmă

  La aruncatul varului cloros peste sicriu m-ati pierdut …adica sa inteleg ca mortul e doar un „rahat”si trebuie tratat ca atare ….imi vine sa vars.

 22. Rodica Cirdei 3 luni în urmă

  Tampenii doar tampenii si legi proaste,negandite pentru intreaga tara!!! Gretos,scarbos si de neinteles cum sa arunci var cloros peste sicriu!E wc??? Dne.mare ti e gradina!

 23. Ioan Oltean 3 luni în urmă

  O MAI MARE IDIOTENIE NU AM VAZUT SI AUZIT

 24. Doina Stanciu 3 luni în urmă

  Au terminat cu legile celor vi si se ocupa de morti
  Vai de noi
  Voi care ati dat legea asta nu aveti bunici parinti?
  Mamico cand mori iti pun bratarica nu te duc cu popa te dau afara din casa ta nu las pe nimeni sa la capul tau sa te planga si nici prietenele tale la priveghi si nici colaci de pomana ca au microbi
  Astea sa spui matii tu ala care ai dat legea si voi care ati votat
  RUSINE SA VA FIE
  SA FACETI MULTE LEGI DIN ASTEA CA VA VOTAM SI APOI NE ARUNCAM IN DUNARE SA NU AVETI SATISFACTIA CA NE PUNETI BRATARA MORTI FIIND
  MAI BINE LASATI JUGUL DIN SPINAREA NOASTRA SA L LUAM IN GROAPA

 25. Nicu Mirza 3 luni în urmă

  Asta mai trebuia rezolvata , in rest au rezolvat toate problemele care priveau marea masa de „muritori de rand ” !

 26. Frank Weaver 3 luni în urmă

  puneti mortii cu fata in jos,?

 27. Vali Vali 2 luni în urmă

  Au terminat cu vii incep cu mortii

 28. Dediu Adrian 3 luni în urmă

  M-am hotarat sa traiesc 100 de ani poate se mai schimba ceva intre timp.

 29. Stroe Rely 2 luni în urmă

  Vede i Doamne!

 30. Pampa Teodor 3 luni în urmă

  Mi-e scarba sa citesc , precis cineva o sa se imbogateasca din asta , iar bietul om o sa scoata mai multi bani din buzunar ! In loc sa simplificam totul spre a reduce costurile , noi AMPLIFICAM , COMPLICAM , FURAM din orice !

 31. Pampa Teodor 3 luni în urmă

  Imi aduc aminte , cand eram copil , la sat , daca murea omul , cautai 4 scanduri , tamplarul facea sicriul in regim „claca” , vecinii sareau sa te ajute , groapa o faceau ai tai , tot cu „claca”. La pomana , omul taia o oaie , picioici erau , era gata masa! Acuma , cred ca si la tara trebuie sa iei bani din banca pentru acest eveniment trist de inmormantare!

 32. Georgeta Hurmuz 3 luni în urmă

  I-a terminat pe cei vii și acum au trecut la morți.Lasati-i în pace că va vine rândul că nu rămâne nimeni deasupra.Sunt obiceiuri din străbuni.Ati terminat țară și morții au rămas.

 33. Mihail Ghenu 3 luni în urmă

  ASA CREIAZA POLITICIENI LOCURI DE MUNCA NICI SA MORI NU SCAPI DE BANDITI

 34. Rodica Cirdei 3 luni în urmă

  Astia ne ingroapa de vii sa faca bani serv.funerare.MAFIE! RUSINE!

 35. Augustin Cristian Petrescu 3 luni în urmă

  In Bucuresti sunt peste 600 de cosciugarii deschise in dughenele unor florari. Exista o concurenta teribila in domeniu pentru ca se castiga bine de tot! Nimeni nu a verificat daca cei care fac imbalsamari sunt calificati cu drept de libera practica, majoritatea (in cazurile fericite, uni sunt brancardieri care au urmat cursuri de autopsieri la INML dar tot n-au licienta de libera practica ne fiind asistenti medicali sau chiar nefiind angajatii firmei, lucrand ca zilier-caraus!!!) majoritatea deci, sunt simpli hamali angajati de firme sa care sicriul dar…mari experti in imbalsamari! In Bucuresti exista 4-5 firme mari care vor desfiintarea micilor dughene care le cam fura clientii iar popii vin tare din spate deschizand si ei cosciugarii (ca tot nu platesc impoxite si taxe si ce poate fi mai profitabil decat sa cumperi un sicriu cu 250-300 de lei la en-gros si sa-l vinzi cu 1200-1700 de lei!!!). Aceasta lege a fost data pentru ei si doar ei stiu cati bani au impins (spaga e nasol sa spui pentru ca s-a dat la politicieni!!!)))) ca legea sa apara! In afara de spitale, aceste firme nu au cum sa functioneze in mijlocul orasului pentru simplul fapt ca n-au unde sa-si construiasca un decantor si o fosa septica, toate reziduurile biologice sau chimice deversandu-se direct, fara vre-un tratament… in canalizarea comuna, fiind de fapt adevarate bombe bio-viorologice! Pai daca emiteti o lege…. acoperiti tot!…nu numai interesele unora: Sa fie in afara localitatii, sa aibe spatii structurale si infrastructurale(canalizarea pomenita mai sus) avizate prin norme bine definite si sa aibe angajati calificati incepand cu un medic anatomo-patolog care, conform legislatiei in vigoare, „efectueaza imbalsamarea sau supravegheaza asistentul calificat care o efectueaza”

 36. Meri Parvan 3 luni în urmă

  Alta mafie!

 37. Aurora Serea 3 luni în urmă

  Poate da Domnul să plece ei primii să putem să ne îngropăm morții în legea noastră ..!!

 38. Mariana Soiu 3 luni în urmă

  A cui o fi fost această idee trăsnită?Sigur a unui trăsnit….Să ne lase să ne ingropăm morții creştineşte….Da,are dreptate dl.Miclea Romeo….cu voturile….Nu ştiu cum să-i mai facă pe unii cu bani….Să le fie RUSINEEEEEEE pentru idioteniile pe care le fac.

 39. Dea Deadea 3 luni în urmă

  Nenorocitilor facem ceva pe legea voastră. Sa vă fie rusine. Cum va mai răbda cel de sus.

 40. Popovici Ioan 3 luni în urmă

  Unii dintre BQII votati de noi si ajunsi in Park

 41. Hodovici Ana 3 luni în urmă

  Pai vor sa scape cat mai repede de noi,morti sau vii tot rau va fi.

 42. Silvia Cadar 3 luni în urmă

  Cum ar zice Caragiale :”curat murdar coane Fanica „.

 43. Daniela Waldek 3 luni în urmă

  intr-adevar prioritate :))

 44. Călin Cristian Claudiu 3 luni în urmă

  Aici se vb mult de prestatorul de servici funerare(afacere frate) și de avize (afacere pt stat)…și alte aiureli care încearcă întrun fel să smulgă din mâinile bisericii anumite atribuții

 45. Vasile Nistor 3 luni în urmă

  Rusine,mare rusine.cel care a nascocit legea ca de gandit nici nu se pune problema,sigur e orfan,fara sotie,fara copii si fara frați.cum sa ti treacă asemenea tampenii prin cap?sa îngropi mortul dupa 36de ore.in asemenea situatii si orele ti se par secunde….toți am vrea sa stam cat mai mult langa cei dragi..nemernici

 46. Iancu Georgeta 3 luni în urmă

  ce grijulii sunt cu noi

 47. Nicolae Rohan 3 luni în urmă

  Parlamentu are grije de morti votatii voi morti

 48. Traian Calancia 3 luni în urmă

  Nici mort nu te lasă in pace și atunci ești manipulat.

 49. Flori Boca 3 luni în urmă

  Sa se faca hotii si or baza mortilor rusine…..L

 50. Titu Constantin 3 luni în urmă

  pina acum era la mica ciupeala(da’ numa’mica nu era!)acum e legiferata jecmaneala ,ca sa nu mai poti sa-i dai in git ,sa te plingi!! un nou”sindicat”la noi in tara dupa modelele din afara,unde-si leaga interesele spitalul-primaria-popa-adm.cimitir siiiiii dracu stie citi mai stau in umbra si sug!!! nu-i o dorinta dar,as fi satisfacut daca ar aplica si s-ar bucura de „binefacerile „legii,aia de au creat si aprobat asa ceva!SA TRAIASCA MULTI ANI SI ZILE PATRU!!

 51. Decuseara Niculae 3 luni în urmă

  NU CREDETI CA APA SI SOLUL ESTE INFESTAT CU TOATE BOLILE INTRDUCIND CARCASA SUFLETULUI PLINA DE MICROBI ,BACTERII ,CANCER ETC.IN PAMANT?EU CRED CA CEL MAI BINE AR FI SUB FORMA DE CENUSA INTRO URNA SI ATUNCI SE PASTREAZA MII DE ANI,SI NU AR MAI FI NICI BOLI PE PAMANT.

  • Maricel Constandache 3 luni în urmă

   BA.Din tarana esti si in tarana vei merge ca din ea esti luat.Trupul se va desface in toate ale firii si sufletul se va intoarce la cel care l-a dat.Iar cele ale firii sant toate elementele creatiei,si bacteriile si virusii si orice din cele vazute si nevazute.Io unul vreu sa fiu ingropat.ca daca nu vor fi bani pentru incinerare am auzit ca-ti da asa o parpaleala mai ieftina si gata ,iti pune patru manere si te duce.

 52. Constantina Zburlea 3 luni în urmă

  Lăsați morții în grija familiei VOI aveți grijă de cei vii ! Dacă mai sunteți COMPETENTI sau mai bine lăsați locul la alții !

 53. Petea Popescu 3 luni în urmă

  Cei care au aprobat legea pot argumenta cum se poate sapa o groapa cu dimensiunea 2,5 pe 1 metru la adancimea de 3m,pe un pamant ravasit de cateva ori,fara riscul de a se surpa?

 54. Vivifouryou Red 2 luni în urmă

  Sai dau dracului de legiuitori. Astia sant. Tampliti. Cu. T mare . Nu au ce face si cauta tot felul de idei de aceia sant idioti ca nu au idei .😈😈😈

 55. Gheorghe Posdarescu 2 luni în urmă

  rusine voi nu aveti parinti voi nu veti muri lasati morti in voiaa domnului aveti alceva de facut in parlament faceti curat in spitale de acolo sunt microbi nu de la morti rusine

 56. Ureche Mihaela 2 luni în urmă

  Domnilor mai incet cu injuriile,si glandele ridicate riscati sa aflati mai repede pe pielea d voastra noile modificari ale legii.calmo calmo!

 57. Mariana Mihalascu 2 luni în urmă

  CE SE MAI INTAMPLA NE INGROAPA DE VII ? EU NU MAI CITESC MIE SCARBA

 58. Brăcăcel Elena 2 luni în urmă

  Cum??? Sa fim ingropati fara preot, precum sinucigasii si animalele? Pentru aceasta lege diabolica, va trebui sa iesim in strada, pentru a nu-si bate joc de traditiile stramosesti si religioase un guvern masonic care schimba crucile ortodoxe cu cele satanice pe turlele bisericilor, etc. Desteapta-te romane din somnul cel de moarte!!!

 59. Anisoara Leaua 2 luni în urmă

  Ma intreb ,cate persoane s-au imbolnavit pana acum de la mort si cate din spitalele unde s-au dus cu o boala si au venit cu multe altele?Asta este atentat la esenta noastra ca natie ,asa cum este si cu casatoriile de acelas sex.Vai noua!!!!!!!!

 60. Aurelia Lautarescu 2 luni în urmă

  Vai de noi, rău daca trăim rău când murim…..

 61. Mariana Matyus 2 luni în urmă

  Asta e sungura lege care lipsea…….???????????????? Vai de noi ….

 62. Dana Ban 2 luni în urmă

  Mi se pare interesant că pompele funebre pot fi acuzate de malpraxis. 🙂

 63. Florica Pilea 2 luni în urmă

  Rusine iar au mai nascocit ceva sa se imbogateasca pe seama noastra !Lasati-ne sa ne ingropam mortii dupa traditiile noastre ca si pana acum macar mortii lasatii in pace nemernicilor!

 64. Maria Lup 2 luni în urmă

  Rusine, altă mafie,să facă bani si de pe urma mortilor că nu ne jegmănesc destul cit trăim

 65. Harry Nicolaus 2 luni în urmă

  apoi am crezut ca impuneti popilor o lege

 66. Costinel Olaru 2 luni în urmă

  Romani nu mai muriti ca ati belit pula cu taxele psd-istilor.

 67. Adriana Nastasescu 2 luni în urmă

  Bai nesimtitilor, ce va intereseaza pe voi daca imi tin mortul in casa? E casa mea, a lui, nu a ta ! Nu sunteti santosi la cap, papagali care copie ce fac alti tampiti ! Ceva bun nu sunteti in stare sa luati de la altii ! Ati uitat sa spuneti daca mortii mai voteaza, sau sunt in sfarsit scutiti ! Sau poate de aia le puneti bratari, sa puteti vota cu codul lor ! Handicapati care ne luati banii din buzunare, ca sa luptati impotriva noastra. Batu-v-ar Dumnezeu pana la a7a spita de nenormali !

 68. Candet Violeta 2 luni în urmă

  Am ramas fara cuvinte ! Rusine sa va fie ,nu mai stiti pe ce sa mai puneti taxa .

 69. Sanda Martinescu 2 luni în urmă

  Nu-i mai imbogatiti pe astia de la facebook dind toate prostiile

 70. Ecaterina Katy Avram 2 luni în urmă

  ACUM VENITURILE SUNT DE LA MORTI!

 71. Elena Ublea 2 luni în urmă

  Var se toarnă numai în cazuri de epidemii. Ce pericol poate prezenta un cadavru dintr-un sat oarecare ? Si cine constată,la țara, dacă trebuie turnat var,intr-o groapa de 3 metri ? Veterinarul , că unele sate nu au medic ,nici uman, nici veterinar !

 72. Domnariu Claudiu 2 luni în urmă

  TE OBLIGA LA 36 DE ORE DE LA DECES SA INMORMINTEZI . DACA MOARE IN SPITAL DUPA ORA 16 , AUTOPSIE II FACE A DOUA ZI PINA LA ORA 16 SI ACASA TI-L DA IN CEL MAI FERICIT CAZ A DOUA ZI DUPA ORA 16 . DUPA ORA 16 NU SE FAC INMORMINTARI , DECI TE PRINDE A TREIA ZI ..ORICUM IEI AMENDA ….CE SA MAI ZIC DACA MOARE SIMBATA DIMINEATA IN SPITAL ??!! PINA LUNI CIUCIU AUTOPSIE…IAR IEI AMENDA , AM TRECUT PERSONAL PRIN ASEMENEA CAZ.

  • Popescu Mihaela 2 luni în urmă

   Suntem crestini ortodoxi…inmormantarea se face a treia zi…cam 72 de ore. Numai la mozaici si musulmani alergi cu mortul neracit bine sa il pui in pamant. La ei a fost clima care a generat traditia. La noi de ce vor sa schimbe ? Pe cine deranjaza cele trei zile?. Nu ai timp sa iti jelesti mortul de cat alergi dupa hartii. Sau chiar asta se vrea?

 73. Atena Iliescu 2 luni în urmă

  Guvernul i-a terminat pe vii si au trecut la morti.Ce au astia in cap?

 74. Cati Trestica 2 luni în urmă

  ne mai miram de ceva? orice e posibil

 75. Carmen Deaconu 2 luni în urmă

  vai si amar!

 76. Fazakas Carmen 2 luni în urmă

  Cretini! Unde este pozitia BOR?????

  • Angela Dinet 2 luni în urmă

   Pozitia BOR a fost explicita cand familii cu buget la limita saraciei, nu gaseau preoti sa le faca slujba de inmormantare, deoarece nu aveau bani pe cat le cereau preotii. Si atunci, ce faci? Te ingroapa fara preot, deoarece, fiind credincios desavarsit, insusi Dumnezeu si ingerii vor fi langa tine! Nu va preocupati de cum suntem ingropati, sa ne preocupam de cum traim.

  • Stela Benyi 2 luni în urmă

   Stiu personal familii din Elvetia si Germania care s-au dezis de biserica ptr.ca taxele sunt foarte mari!!Si la noi va fi la fel in scurt timp!

 77. Mia Tersanszki 2 luni în urmă

  Da ca ei nu au alta treaba decit sa ne spuna ce sa facem cu mortii nostrii!Fiecare face inmormintarea cum vrea si cum are posibilitate!

 78. Mariana SI Dudu Trif 2 luni în urmă

  Ce mai idei de unde doamne la mai vin .

 79. Maria Hazaparu 2 luni în urmă

  In zona moldovei dupa cite pomeni se face asta mai lipsea

 80. Costel Tiplica 2 luni în urmă

  As vrea tare mult sa aflu cine este inițiatorul actului normativ. Acestuia i-as pune o singura întrebare :dacă cunoaște zbaterea unei familii amarate atunci când I se întâmplă nenorocirea .Nu are bani sa scoată mortul din spital și sa-l aducă acasă , nu are pentru a face cât de cât ce se obișnuiește – pomana mortului- , nu are sa plateasca groparii , preotul , dascălul …Și câte și mai câte. ..De multe ori ai vrea sa mai aștepți sa vina și cineva -un copil din străinătate ..Cat balamuc. ..Și mai vin acum și cu reguli care te amărâți și mai mult….ori care nu țin dama de obiceiurile seculare ale oamenilor. Dom”le, câte sunt de reglementat ..și au găsit urgenta la morți ! Vai …vai. ..

 81. Eduard Radu 2 luni în urmă

  Halal bravo mai va vin idei de astea tampite

 82. Rodica Eugenia Busuioc 2 luni în urmă

  Vrei creatorii in toate orasele!

 83. Liliana Musat 2 luni în urmă

  Oamenii buni vine sfirsitul ,Vine Domnul Iisus sa isi ia acasă ce este al Lui …Si acesta pămînt va arede cu tot ce este pe el …Nu stiu cita răbdare mai are cu noi ,să ajuns prea departe …Diavolul să înscăunat de- a binelea si cei care ne conduc ii tine hangul … Doamne ai mila de noi !!!!!

 84. Florica Bonas 2 luni în urmă

  Sa faca bine sa ne lase sa ne ingropam morti cum ne este religia

 85. Adina Tabacu 2 luni în urmă

  Urna…ultima soluție

 86. Neculai Straticiuc 2 luni în urmă

  taxe si amenzi asta e esenta

 87. Mariana Moisa 2 luni în urmă

  Poate ducem la primărie sau guvern mortul ,,,,sa i îngroape cum le place lor ,,,

 88. Liviu Tărău 2 luni în urmă

  Dar la casa poporului este permisa hotia

 89. Relu Gheorghe 2 luni în urmă

  de legea care ati votato sa aveti parte

 90. Victoria Hanganu 2 luni în urmă

  daca familia defunctului nu are banii necesari sa plateasca capela si ce mai vor astia…priveghiul va avea loc inn strada sau dupa cum bine a spus dna Mariana Moisa…la primarie sau guvern…de ce nu la Cotroceni ??????

 91. Mariana Petcu 2 luni în urmă

  E strigator la cer cu aceasta lege oamenii nu au bani ptr cele necesare inmormintarii dar pentru ce prevede legea, sa fie modificata.

 92. Elisabeta Elia Dobre 2 luni în urmă

  Intr- o tara cu populatia saracita de atatea schimbari si furaciuni, cu legi care au diverse interpretari, care te trimit la alte legi sau ordonante, pentru a te incurca mai mult in procese si a te face sa renunti din cauza ca nu mai ai resurse financiare sa continui procesul…Ca un bun platnic al impozitelor care mi se impun…Cer celor care au conceput si votat legea in Parlament sa analizeze mult mai bine, aceasta lege si sa se gandeasca si la cei care nu dispun de banii necesari, asa cum cer dumnealor…Sincera sa fiu, in 1990, am facut deshumarea tatei, care fusese impuscat la Revolutie si nu am avut aceste legi in fata, care le impun dumnealor…MAI ANALIZATI…SI NU LUATI DECIZII PRIPITE…SI VOI SUNTETI OAMENI SI AVETI FAMILII…

 93. Ecaterina Popa 2 luni în urmă

  Ce sa spun avem de toate asta ne mai lipsea sa ne ne lase nici morti in pace si liberi !!!

 94. Florica Bonas 2 luni în urmă

  Nu aveti cu ce va ocupa

 95. Ridichie Gheorghe 2 luni în urmă

  Umor sinistru sau cãpialã? Sã faci o groapã de 3 m?! Primul îngropat e groparul…

 96. Camelia Pop 2 luni în urmă

  Va dați seama cat v a costa acum o înmormântare? Cel care are pompe funebre trebuie sa plătească cei 3 salariați, chiria-daca locația nu e alui-, impozit la cele 2 mașini, medicul legist, taxe, brățări, eprubete unde sa tina monstre din soluția cu care l a îmbălsămat pe mort…si altele…Unde mai pui ca trebuie sa depună si in cont–ptr malpaxis– suma a 5 înmormântări. Dar…cate înmormântări sunt pe luna, pe an?? Si atunci ,va întreb : cat v a costa o înmormântare?? Rudele mortului da si la preot, gropari…pomana….Vai de noi!!! Ce interese sunt??? Nici morții n o sa mai putem jeli!

 97. Mihaela Loredana Dochiţa 2 luni în urmă

  Vai dar e posibil? Atunci morții îi îngropăm ca pe niște câini, accidentele nu vor fi investigate, din primăriei poți să te servești ca la autoservire etc. Doamne ce zile am ajuns. Tradițiile sunt pe primul loc. Şi în baza lor se fac și ritualurile. Pentru că indiferent de zonă, sat tradiția e lege.

 98. Maria Vintan 2 luni în urmă

  O lege este f buna dacă normele de aplicare sunt clare si nu se pot aplica după cum vor cetățenii. Sau ceu plăti Sa le respecte si aplice mai puțin pt pomeni mai mult pt respect pt cei plecați la Domnul

 99. Aranka Boldijar 2 luni în urmă

  Sā moare toti parlaentarii cu legile lor şi sā le pune brāțara- n gât ca la tauri!!

 100. Aranka Boldijar 2 luni în urmă

  Sunt nebuni!!!!

 101. Carmen Flodoroiu 2 luni în urmă

  Era prioritatea zero …pe cand o lege pentru asistenta medicala a celor saraci ? Azi daca nu ai bani mori cu zile ! !!!!!!!!!!!

 102. Traian Calancia 2 luni în urmă

  Nu se specifică daca moartea definitivă și irevocabilă, mai poate fi atacată la un for superior.Cred ca da, dacă mortul face un memoriu.

 103. Cati Paun 2 luni în urmă

  Niste idioti pot vota
  o asa lege.

 104. Carmen Badici 2 luni în urmă

  Ăsta mai lipsea ca încolo le avem pe toate!

 105. Dorina Tapuc 2 luni în urmă

  Bravo!am ajuns si ziua asta,sa vedem ca au legiuitorii,guvernantii,grija de mortii nostri!Interesant!,!Dar ce fac cu ciinii vagabonzi, cu animale care umbla slobode pe drum,isi botesc soferii masinile din cauza lor?Ac um au ajuns la morti?Mai pun niste taxe si pe astia si asa nu costa destul o inmormintare,o za ajunga lumea la disperare si or sa i duca pe scarile lor,acolo,sa i ingroape ei!

 106. Ileana Tudor 2 luni în urmă

  pai va dati seama ca de aici alte ciubucuri , taxe si alte hotii. traiasca popii ca sa poata fura cit mai mult!

 107. Mia Butugea 2 luni în urmă

  Dragilor eu sant de părere ca nu iti permiți sa mai mori! Lucrezi toată viața sa-ti strângi bani de înmormântare .

 108. Aurel Holhos 2 luni în urmă

  Vreau sa mor pe luna.

 109. Tamara Maghiari 2 luni în urmă

  Legea pensiilor si a salariilor a fost aminatà,dar sa avut timp sà se dea legea(Mortilor)dupà cum sunt de mici pensile si salariile,cum ne putem permite acel(lux)?firmele acelea nu fac pomeni gratis.

 110. Stela Vlad 2 luni în urmă

  Legea este foarte buna dar subventionata de stat 100%

 111. Mezei Varvara 2 luni în urmă

  Nu va mai necajiti oameni buni sa stiti ca nu conteaza daca ne îngroapa popa sau nu ne îngroapa (ar fi f bine sa nu ne mai îngroape popa car ramane cu buzunarele goale) oricum tarana tot sentoarce în tarana ceea ce conteaza e sa traim viata aici aproape de Dumnezeu iar cand clipa va veni sa ne ea la El …putem avea 100 de popi la capatai si ce near folosi daca vom ajunge în iad ?am vazut înmormantari cu mare fast , si înmormantari cu cateva persoane dupa sicriu are vreo importanta oare ? Ceea ce conteaza e sa fim pregatiti pentru eternitatea cu Dumnezeu …sa puna ei amenzi (atata stiu) putem pleca de pe acest pamant si fara popi !

 112. Lucica Buhusanu 2 luni în urmă

  Rusine sa va fie.

 113. Maghi Maghi 2 luni în urmă

  Nu am inteles bine, mortii vor fi ingropati de cite un parlamentar, prin rotaie, cine refuza nu are ”dreptul, , sa moara.

 114. Eugenia Tinca 2 luni în urmă

  F.f. bine ca la tara priveghiul la țațe sa bea sa mănânce si birfa .Daca suferi nu-ti trebuie tot satul.Bravo

 115. Tatiana Grecu 2 luni în urmă

  …gata…au terminat cu viii….acum le vine rândul celor morți….

 116. Miles Floarea 2 luni în urmă

  Stiti care este secretul acestei legi bani de la cei vii nu mai are cum sa ia ca nu avem ca nu a dat nimic cel putin pe mandatul lui Ciolos si vrea sa ia de la morti Rusine Rusine

 117. Camelia Nite 2 luni în urmă

  Trebuie sa fie o glumă!

 118. Iustina Dogar 2 luni în urmă

  vorbeau bătrîni după revoluție Ca Ceausescu o fost nascut pt oameni si pînă se vai naste un om pt oameni poporul asta o sa duca din rău în mai rău Vedem si noi în ăstia 26 de ani cine a condus aceasta tara Vai de noi amărîți ca conducători acestei țări s au asigurat pe viața sa o duca foarte bine

 119. Mary Gu 2 luni în urmă

  Ăstia, chiar sint nesănătos! RCA, la căruțe, acum au treaba cu înmormântarile! ……

 120. Aurel Butnaru 2 luni în urmă

  De ce vă mirați.Este clar.Tot ce este tradiție trebuie să dispară. Aşa se văd trâdătorii de neam şi țară.

 121. Maria Floare 2 luni în urmă

  sa-si vada de mortii mamii lor… de ai nostri …ne vedem noi….

 122. Dombi Victoria 2 luni în urmă

  Doamne nu mi vine sa cred parcurile curtile, subsolurile blocurilor sant pline de sobolani, care transmit boli, Si astia se ocupa de morti? Sa aruce var peste sicriu? Nu mai au cu ce sa se ocupe, ca bine ne merge, Astia nu mai au nici un dumnezeu Rusine Sa fie ei primii sa aiba parte de legea lor

 123. Violeta Vio 2 luni în urmă

  Unde este textul legii?

 124. Tuca Cleps 2 luni în urmă

  Si noi stam ca prostii ca o mână de Sorosti sa isi bată joc de noi. Pe 11.12 afara cu ei nici un PNL PDL PMP trebuie sa se termine odată cu înnoirea poporului.

 125. Tuca Cleps 2 luni în urmă

  Injosirea

 126. Elena Campan 2 luni în urmă

  Apai sa faca in asa fel sa ne ingropam mortii in 10 minute.Nu au alte ocupatii??Astia viseaza noaptea si ziua dau legii? Mortii se ingroapa dupa 3 zile ,au fost cazuri de moarte clinica si si-au revenit,vor sa ne bage de vii in pamint. Ocupativa de bunul mers al tarii nu cu mortii care au un ritual de ani si ani.Nu va este rusine si frica de dumnezeu???Inseamna ca voi vreti cum bati din palme sa scapati de parintii si neamurile voastre ca sa ramina averea,nu va e frica de dumnezeu sau nu credeti in el???? Sa va fie rusine nu va este frica ca se deschide pamintul si va inghite pe toti netrebnici ce sunteti.Lasati legile astea sunt altele mult mai importante si lasatine sa asezam noi mortii nostri cum se cuvine crestineste,Sa va crape obrazul de rusine ,astea va sunt preocuparile ,libidinosi si netrebnici ce sunteti.Dumnezeu va va pedepsi sa stiti nu veti scapa asa usor pentru cea ce faceti.RUSINE

 127. Rodica Rodi Stanciu 2 luni în urmă

  Păi nu avea dreptate ăla care spunea ” să dormim noaptea, să nu facem copii proști ” ? Doamne ce de minți ” luminate”. Oare după asta ce-or mai născoci.?

 128. Veturia Bugnaru 2 luni în urmă

  Sunt nebuni cu totii! Toata legislatia este „rezolvata”. Doar asta lipsea!

 129. Calotă Alexandru Sandu 2 luni în urmă

  JOS MAFIA CIMITERELOR!de unde și pânã când sunt morții voștrii ,futuvã ngât de lepre ordinare,de bulangi nespălați!

 130. Iuliana Gugoasa 2 luni în urmă

  nu,e clar nici sa mori nu mai poti in tara ta,pacat ca nu putem sa murim in alta tara ,dar aici e locul si obirsia noastra aici vrem sa raminem ,morti daca vii nu putem

 131. Petrișor Ady Albu 2 luni în urmă

  Trebuie scosi din guvern psd-isti ei au majoritate ei conduc ei or dus tara undei acum ce vrea dragnea cu taxa radio măi oameni buni dacă se anulează taxa radio cata lume rămâne fără loc de muncă

 132. Dorel Petrut 2 luni în urmă

  Merg si eu la filmu asta…..!!!!

 133. Nicolai Crasi 2 luni în urmă

  Iohanis se roagă de ei de 4 ani pentru legi bune pentru acest popor ,schimbarea constitutiei etc,etc .Lor nici nu le pasă de preș edinte de noi ,își bat joc de tot ce înseamnă țara asta .Atenție Români pe cine veți vota !!!

 134. Ionel Bighiu 2 luni în urmă

  Dacă ați citit , legea se referă la societățile care se ocupă cu articole și servicii mortuare

  • Vasile Cerbu 2 luni în urmă

   Dacă ai citit, legea integral, se referă la multe, inclusiv la interdicția de a priveghea defunctul acasă ! Tatăl meu , în vărstă de 94 de ani , își dorește să- l scoată popa pe ultimul drum din casa lui! Păi eu mai pot pune capul pe pernă noaptea dacă nu țin cont de ultimă lui dorință ? Hai să nu ne batem joc de bătrânii noștri de dragul Europei!

 135. Maria Hanches 2 luni în urmă

  Ce mai vreți Rușine!

 136. Mariana Nica 2 luni în urmă

  Tradițiile si obiceiurile de înmormântare se duc pe apa sambetei? Europa , prin trepadusii tehnocrati ne vor face legi si proceduri si de dus la WC, iar noi ne vom aseza în genunchi si vom pupa pantoful Europei ! Se rascoleste STEFAN CEL MARE în mormant!

 137. Miclea Damian 2 luni în urmă

  multiculturalitatea religioasa cum este respectata?Apoi este constitutional dreptul la proprietate,corpul decedatului fiind proprietatea familiei.Aceasta restrangere unde se regaseste legal?Totul este acceptat in ceea ce priveste sanatatea publica,ex.imbalsamarea obligatorie, dar sa il „pitesti” in 2zile?Apoi ce nu functioneaza acum?

 138. Lenuta Crisan 2 luni în urmă

  Pentru voi parlamentarii avem si crotale sa va punem în urechi când muriti ca sa va deosebiți de muritorii de rând. Nerusinatilor !!! A-ti mai pus de o afacere.

 139. Petrica Bounegru 2 luni în urmă

  Da asa pot smulge mai multi bani de la familiile celor decedati

 140. Selariu Irina 2 luni în urmă

  Ducetiva dracu mortacinilor ca ne am saturat de voi.

 141. Cristi Ambra 2 luni în urmă

  Nu va mai stresati…Guvernantii au dat-o si pe asta pt ei..sa le fie tarana usoara.

 142. Codita Ivan 2 luni în urmă

  Aveti grija de curatenia cimitirelor !

 143. Ninadan Ninadan 2 luni în urmă

  Am muncit o viata, sa fac o casuta!! De ce sa nu plec din ea?? Asa vreti voi? Nerusinatilor!!

 144. Viorica Bocse 2 luni în urmă

  Se rezolvase toate problemele Romaniei, si au atacat si traditia mortii.Au cautat , au visat si au votat.

 145. Natalia Posmosanu 2 luni în urmă

  Credeam ca s-au gindit sa dea locul de veci gratis ,slujbele ,chiara si alte lucruri necesare unei inmormintari .

 146. Aurelian Stanciu 2 luni în urmă

  Într-adevăr! Nenorociții ăștia nici morți nu ne lasă în pace! Nici să ne îngropăm rudele nu ne mai pasă dacă nu le facem pe plac,mama lor de hoți,popii,ne jupoaie pe o parte,guvernul pe altă parte!
  ” FEREASCĂ DUMNEZEU CEL SFÂNT,SĂ VREM NOI SÂNGE NU GROPI DE MORMÂNT,CĂ DUMNEZEI SĂ FIȚI,NU VEȚI SCĂPA NICI ÎN MORMÂNT ” Din I.L. Caragiale,reeditat de mine,după actualitatea momentului!

 147. Verginia Doliuc 2 luni în urmă

  Mori trăiesti plătești ,inainte puteai alege acum nu😢😬😴

 148. Elena Campan 2 luni în urmă

  Nu stiu cum de nu se crapa pamintul sa intre odiosii astia care nu au ce face se iau acum si de morti,stim noi obiceiurile stramosesti vedetiva de mortii vostri,tilhari de suflete.Rusine sa va fie

 149. Kerekes Alexandru 2 luni în urmă

  Foarte buna legea ica asa ramane popa fara banide mormantare si nu mai esef peste locurile de veci.intelept a lucratguvernul popii. 1-0 pentru legea aceasta.incet darsigur ne punem in rand cu lumea civilizata.

 150. Constantin Catargiu 2 luni în urmă

  Prea fericitul Daniel nu are nimic de spus acum ?nu are ca e in favoarea preafericiților

 151. Elena Balan 2 luni în urmă

  Rusineeeeeee nenorocitilor lasatine sa murim linistiti ca neati otrăvit neamu

 152. Epure Zoica 2 luni în urmă

  Ati facut un C mare ,imbogatiti toate firmele de servicii mortuare pt ca si voi dragi prlamentari aveti castig de pe urma lor. De ce nu ziceti sa -i aruncam decat sa-i angropam .Rusine nu stiti pe ce legi sa va mai bagati bani in buzunare ,de ce a lucrat omul nu sa plece din casa lor la cele sfinte?

 153. Amariei Maria 2 luni în urmă

  Eu as opta pentru crematori in fiecare oraș e mai convenabil si mai rapid nu ne mai mănâncă vremi ne face cenușă mai putina cheltuiala,,

 154. Natalia Ionascu 2 luni în urmă

  Vai ,😂😂😂ce stire

 155. Cris Simo 2 luni în urmă

  Da in sant e super!tot nu se uita nimeni cand cazi,tie rau,!vai de noi ca suntem nimeni dar ei au lovele cu popi la cap,sicriu cu aer,scump,cu flori de 3metri ehe curg euroi!

 156. Stany Stani 2 luni în urmă

  Ma fratilor ati rezolvat toate problemele din tara si asta era nerezolvata ,,e bine .l

 157. Puianu Gheorghe 2 luni în urmă

  Păi la mine-n sat și până acum morții se-ngropau tot fără preot.

 158. Mariana Raneti 2 luni în urmă

  fix ce mai lipsea!!! „Bomboana de pe coliva”!!!!! 🙁

 159. Teo Petraru 2 luni în urmă

  Încotro ne îndreptăm a cui joc facem vai cum ne joacă nu avem deloc demnitate ce interese mai sînt si de pe urmă morților ca cu vii ati lamurito ne ati distrus nu va este frica de nimic si de nimeni dati inainte cu legile noi avem pe Dumnezeu să vedem ce o să se aleagă de voi care nu vedeți decât răul vă indreptati spre rău singuri nu mai vreti sa stiti de nimic trezitiva

 160. Mihai Zabava 2 luni în urmă

  AM DAT DE DRACU ! M-AM HOTARAT SA NU MAI MOR,,, PAI STII IN CE BELELE ii bagi pe BIETII URMASI ? Numai sa citeasca HG -ul trebuie sa isi ia lober de la servici 3-4 zile ,,, CA sa nu mai zic ca la SATE nu indeplinesc nici 1% din cele scrise in HG ,,, dE MII DE ANI romanii isi ingroapa mortii cum au invatat din MOSI STRAMOSI si vine in 2016 CIOLOS SA SCHIMBE regula ,,, DU-TE POCITANIE SI INGROAPA-O PE MA-TA DUPA regulile astea ,, Auzi mortul sa il tii tot timpul in sicriu inchis daca nu l-ai imbalsamat ,, Pai la sate nu exista case mortuare ,,, mortul e tinut 3 zile in casa si il cara cu caruta la groapa si tu vorbesti de imbalsamare? ..NU ai lamurit ce faci cu mortii din accidente de tren ,, avion auto si te legi de mortii dib satele izolate ,,, SICTIR ,,,

 161. Aurelia Lupascu 2 luni în urmă

  Pai nici acum dupa cat am vazut mortii nu se ingroapa cu popa.Popa ramane afara.

 162. Liliana Enache 2 luni în urmă

  Obiceiurile crestinesti, si iubirea de Dumnezeu sunt celebrate ce te fac sa chemi un Preot la inmormantare dar nu e obligatory. Asa gindesc unuii Preoti cand refuza cate o inmormantare pe motiv ca nu ai platit taxa manuals la biserica sau cat a cerut pentru inmormantare

 163. Gelu Hritcu 2 luni în urmă

  Nu mai au mult şi se duc dracului cu toate ordonanțele şi legile lor!! Întrebarea este ce vor face cei care vor urma? Vor anula aberațiile ăstora s-au le vom duce în cârcă şi după aia???

 164. Mihaela Raducu 2 luni în urmă

  Puteti pune legea, ca sa o putem citi?

 165. Barbos Radu 2 luni în urmă

  nici să mori nu mai poţi…

 166. Nutzi Ivan 2 luni în urmă

  Sa i plingem pe cei care au votato si cel care a scormonito e in bene ficiul lui

 167. Nutzi Ivan 2 luni în urmă

  Doar se stie

 168. Istrate Hirnea 2 luni în urmă

  Ati intrecut orce inchipuire si asta vine de la niste raufactori care nu au nimic in cap. Rusine.

 169. Geta Nastase 2 luni în urmă

  Au rezolvat toate pentru cei vii mai ramasesera doar mortii.

 170. Ciritel Maria 2 luni în urmă

  De asta s -a ocupat guvernul tehnocrat de nu a avut timp să se ocupe de viata grea a oamenilor. Acum vor să le fie la fel de greu și cînd mor

 171. Tarus Constantin 2 luni în urmă

  In tara e totul bine !!nu mai au la ce timpenii sa se mai gindeasca,parca sunt batuti in cap ,halal specii,,,,!!!!!!

 172. Doina Scorodet 2 luni în urmă

  In strainatate demult este asa.

 173. Doina Scorodet 2 luni în urmă

  Trebuie si noi sa ne conformam ca prea ne-a inundat traditiile si obiceiurile.Si biserica in loc de Biblie pune pe locul intii „”Sfinta Traditie””.Daca cineva viseaza o prostie imediat o baga in categoria traditie si o urmeaza altii ca buna .Ar fi bine sa ne trezim

 174. Teofilia Boscu 2 luni în urmă

  SI LA MORTI SE BAGA GUVERNUL ACUM

 175. Elena Elena 2 luni în urmă

  De morți,de bine,de vii e mai problematică,dar de cretinul ce i-a ieșit așa un porumbel,cum nu-i crește aripioare să se facă îngeraș!Ce dracu’am ajuns să fim monitorizați și dincolo…….?De plătit plătim,dar ce oferi? Jucăm permanent lanțul slăbiciunilor pe banii noștri,sau alba-neagra!Rahati de conducători ce sunteți!

 176. Teodore Mariutac 2 luni în urmă

  Eu Teodore Mariutac am avut si am probleme cu g

 177. Teodore Mariutac 2 luni în urmă

  Scuze am gresit . Deci Eu Teodore Mariutac am avut probleme cu locurile de veci. De aceea e bine sa aveti in regula actele pe locurile de veci, locurile sa fie curatate, aranjate ca daca nu……ramai fara ele. Fara sa fi anuntat, fara nimic …te duci la cimitir si …..hop surpriza. Au patit-o multi.

 178. Mihály Kósa 2 luni în urmă

  daca nu ai inpozitele si taxele platite la zii, poti sa traiest ca nu te ingroapa .

 179. Mariana Popovici 2 luni în urmă

  Vreau incinerata dar degeaba la noi se opun prea multi.Se pierd taxe importante

 180. Angelescu Mariana 2 luni în urmă

  Bine că au grijă de noi când suntem pe masă. Până ajungem acolo ne descurcăm singuri

 181. Gina Sas 2 luni în urmă

  Numai 2fire de flori mergem la mormantare stiind ca e exagerat de mult e Gunoiu care trebuie transportat așa că ne luăm rămas bun cu florii
  😭😠😞😉

 182. Dorel Petrut 2 luni în urmă

  Mortii mati de….!!!!

 183. Dorel Bichir 2 luni în urmă

  Mai scrie lumea și fără sa gândească sunt tare curios dacă are cineva tupeul să oblige o familie sa nu-și tina defunctul în casa unde a trăit? Cum oare vor sa schimbe ei o tradiție de secole a romanilor.? Ce prostie. Dacă o persoană considera vă vrea sa fie dusa la capelă sau nu alege din timpul vieții împreună cu familia. Restul e can-can.

 184. Viorica Goie 2 luni în urmă

  Asta e una din masurile ptr eliminarea birocratiei. ZERO!

 185. Aurelia Lupascu 2 luni în urmă

  Aveti simtul umorului si ati sesizat gluma.Pe roman umorul l-a ajutat mereu sa treaca peste necazuri.Va doresc sa aveti multe zile frumoase.

 186. Victoria Nistor 2 luni în urmă

  Doamne,nu ne lasa nici morti ? Asta e toata mafia firmelor funerare nu le mai ajung banii .

 187. Manoila Gheorghe 2 luni în urmă

  Bratara nu este buna. Decedatului sa i se aplice un cip astfel incat sa poata fi verificat cu un scanner daca mai este ingroapa sau nu….mai ales in zilele.de votare

 188. Anisoara Modiga 2 luni în urmă

  Sa duca mortul fără preot aici a vrut sa ajungă adică ca pe un ciine, se găsesc mulți care se leagă de taxa bisericeasca și uite așa cei care dau legi au citi de cauza,,,ăsta e războiul sint vor sa distrugă ortodoxia,,,,

 189. Selariu Irina 2 luni în urmă

  Da sa ne îngroape cum vor ce m ai stim atunci cu popa s au fara merge si la mina doua.

 190. Anaana Budian 2 luni în urmă

  Nici o modificare nu se vede , căci morții se îmbălsămat și pana acum dacă vroiau o modificare trebuiau obligați preoții sa facă slujbele de înmormântare doar pt.contributiile ce se plătesc pe parcursul vieții și pt.cei care nu au contribuit sa le facă din mila creștinească .

 191. Margareta Popovici 2 luni în urmă

  Tara arde Baba se piaptana

 192. Flory Delianis 2 luni în urmă

  Nu sa modificat nimic ,ceva mai nou nu aveți ????!!!!!!

Lasă un răspuns

CONTACT

Se trimit datele
legi jurisprudenta ©2017 Legi-Jurisprudenta                                       Confidentialitate    Despre noi     Termeni   Cookies  Contact
Distribuiti
sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account