Salariul minim brut pe tara va creste la 1450 lei

Salariul minim

Potrivit unui proiect de lege  adoptat de Guvern, incepând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se va stabili incepand cu luna februarie la valoarea 1.450 lei lunar.

 

 

HOTĂRÂRE

pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată

 

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

ART. 1

Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabilește la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,000 ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră.

ART. 2

  • Stabilirea salariului de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menționat în prezenta hotărâre de guvern, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracțiune.
  • Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii prevăzute la alin. (1) se fac de către personalul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, prin inspectoratele teritoriale de muncă judeţene şi al municipiului Bucureşti, împuternicit, după caz, prin ordin al ministrului Muncii și Justiției Sociale.
  • Prevederile alin. (1) şi (2) se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 3

La data prevăzută la art. 1, Hotărârea Guvernului nr. 1017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 987, din 31 decembrie 2015, se abrogă.

PRIM-MINISTRU

Sorin Mihai GRINDEANU

NOTA: Actul normativ va intra in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial

2 Comentarii
  1. […] în vigoare, valoarea punctului-amendă de 10% se raporteaza la  salariul minim brut pe economie. Cum acesta va creste de la 1 februarie la suma de 1.450 de lei, inseamna ca valoarea punctului-amendă va fi majorată, de la începutul lunii februarie, de la […]

  2. […] Potrivit unui proiect de lege  adoptat de Guvern, incepând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se va stabili incepand cu luna februarie la valoarea 1.450 lei lunar. […]

Lasă un răspuns

CONTACT

Se trimit datele
legi jurisprudenta ©2017 Legi-Jurisprudenta                                       Confidentialitate    Despre noi     Termeni   Cookies  Contact
Distribuiti
sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account